Geslaagd eerste veldloopweekend

Gepubliceerd op 7 november 2019 om 12:58

Eerste veldloop op 1 november te Arques - Goud en zilver voor Ruben en Thalissa

Twee cadetten trokken naar het Franse Arques voor hun eerste veldloop.

Een eerdere korte omloop van 1800 meter, maar behoorlijk zwaar parcours.

Ze gingen in één grote wedstrijd samen van start. Ruben kon zijn goede vormpeil direct tonen en eindigde als tweede. 

 

Thalissa kon zich na 500 meter losmaken en eindigde op het hoogste trapje van het podium.

 

3/11 jongerencross Waregem

13 Atleten stonden aan de startlijn in Waregem. Voor velen de eerste keer en een verkenningsloop van hoe alles gaat tijdens een veldloop.

 

Beginnen deden we bij de pupillen. Hanne Beauprez startte in een pak van 67 atleten en kon mooi opklimmen naar een 15e plaats.

Naudt Victor liep in Waregem zijn allereerste veldloop. Hoewel hij zijn  start miste kon hij het volledige parcours goed volhouden en zo eindigde hij als 48ste goed halfweg zijn wedstrijd , wetende dat er twee jaar samen liepen.

 

Bij de miniemen kwamen er drie atleten aan de starten. Iedereen eindigde in de eerste deelnemershelft.

 

Vihara Panckoucke  kende wat problemen met de afstand en moest op het einde enkele plaatsen toegeven, maar kon nog een goede 10e plaats nemen.

Aster Hellebaut liep heel anders dan Vihara. Ze kon opklimmen van rond de 20e plaats naar een 11e plaats en eindigde op maar 4 sec. van Vihara. Dat betekent dat we kunnen uitkijken naar mooie en spannende wedstrijden in de toekomst. Louise Coussement  was niet direct vooraan gestart maar schoof mooi op en kwam nog naar de 28e plaats op maar liefst 59 deelnemers. Knappe prestatie. We hopen dat Louise nog zal deelnemen aan de veldlopen.

 

Ook drie miniemen jongens die voor het eerste kwamen proeven van het veldlopen en iedereen zetten een knappe prestatie neer.

Naudts Jasper nam net zoals zijn broer deel aan zijn allereerste veldloop en werd 28ste, Douwe Vanden Berghe liep heel vlot maar de laatste meters kwam het zwaar, toch hield hij vol en behaalde de 50ste plaats. Quinten Royer, de jongste in deze wedstrijd (gezien ze samen liepen) liep na de start eerder achteraan maar de laatste 500m kon hij nog meerdere atleten inhalen en werd 66. Hij weet nu duidelijk dat hij iets vlugger kan van start gaan in de volgende wedstrijd wat leuk is

Bij de cadetten meisjes kwamen ook drie atleten aan de start.  Bij de cadetten kende de wedstrijd een eerder vreemde start. Aan de startlijn kregen ze te horen dat de afstand niet de voorziene 2040m was maar wel 2890m (geen 2 maar 3 rondes). Bovendien vertrokken enkele atleten iets te vlug waardoor de MACW meisjes meteen rond de tiende plaats vertrokken.

 

Thalissa vanderwee kende ook een mindere start, maar kon telkens de kloof dichtlopen en schoof zo redelijk snel naar de 4e plaats.  De kopgroep had nog wat meters voorsprong, maar ronde na ronde, kon ze iemand inhalen om uiteindelijk te winnen.

 

Saartje lanssens  maakte samen met Margaux de overstap naar de jongste cadetten.  De langere afstand is voor Saartje, als sterke sprinster, even wennen. Saartje liep een goede wedstrijd en bleef van start tot einde haar stek verdedigen, ze eindigde knap op de 11e plaats.

 

Margaux Descamps kende meer tegenslag, ze begon haar wedstrijd goed maar tijdens het lopen werd ze onwel, en kon zo de wedstrijd niet uitlopen. Eerst uitzieken en daarna in de volgende wedstrijd te tonen wat zij aankan

 

Senior Vandenbon Simon was duidelijk in goede doen, hij liep een vlotte wedstrijd en eindigde net naast het podium op een knappe 4e plaats

 

Master Vandenbussche Steven : Onze master loopt  duidelijk met veel plezier  in het veldlopen en eindigde dan ook op een goede 13 plaats

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.